Η περιοχή στην οποία βρίσκονται τα Διαμερίσματα Καπάσες είναι τουριστικά ανεπτυγμένη και έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών τουριστών τα τελευταία χρόνια. Σε απόσταση μόλις εκατό μέτρων από το κατάλυμα υπάρχουν σούπερ μάρκετ για τα καθημερινά ψώνια σας και παραδοσιακές ταβέρνες για βραδυνές εξόδους, ενώ στα 300 μέτρα θα βρείτε τουριστικά γραφεία για όλες τι παροχές.

Στην ίδια απόσταση βρίσκεται η παραλία Αποτρυπιτή με τα δυο της νησάκια, μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής με πεντακάθαρα νερά (παρέχει ξαπλώστρες, ομπρέλες, ποδήλατα θαλάσσης και βάρκες για ενοικίαση). Πολύ κοντά στην παραλία Αποτρυπιτή βρίσκεται το κοσμοπολίτικο και πολύ διάσιμο Κανάλι Νταμούρ!

Προχωρώντας βορειότερα θα συναντήσετε το γραφικό και παραδοσιακό οικισμό των Περουλάδων, ένα μαγευτικό χωριουδάκι με παραδοσιακά σπίτια και άπειρο φυσικό κάλος. Από εκεί  μπορείτε να περπατήσετε και να βρεθείτε στο δυτικότερο άκρο της Κέρκυρας όπου και θα απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη παραλία Λογγάς (Sunset Beach) ή να επισπευτείτε την παρθένα ομορφιά του Ακρωτηρίου Δράστης.

Για νυχτερινή ζωή και ψώνια το κέντρο του Σιδαρίου απέχει μόλις 800 μέτρα.